reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Kuře na paprice

4 porce

  • 3 kuřecí stehýnka
  • 1 menší cibule
  • 1 lusk zelené papriky
  • 1 menší rajče
  • 1 kávová lžička mleté červené papriky
  • 1 dl smetany
  • 1dl šlehačky
  • 1 polévková lžíce mouky
  • 2 dkg sádla nebo oleje
  • sůl a ostrá paprika podle chuti

Kuřecí stehýnka zbavíme kůžičky, vykostíme a rozpůlíme. Na sádle zesklovatíme na drobno nasekanou cibuli, zaprášíme červenou paprikou, podlijeme vodou a necháme vysmažit na vlastní šťávu. Do základu vložíme půlky kuřecích stehýnek a opékáme je po obou stranách tak dlouho, dokud nezískají bílou barvu. Přidáme na drobné kousky nakrájenou zelenou papriku a rajče, podle potřeby podlijeme vodou a vše dusíme, až bude maso měkké. Kousky masa vytáhneme z hrnce a šťávu, která zbyla po dušení masa, zahustíme směsí smetany a šlehačky. Povaříme. Před podáváním nalijeme omáčku na kousky masa (můžeme ji i přecedit).

Zdroj: TV Paprika Učíme se vařit http://tvpaprika.hu/cs/node/3632

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.