- 4 kuřecí prsa s kůží
- 1/8 másla 1 kus
- 2 střední cibule
- pepř 1 špetka
- sůl 1 špetka
- jíška z másla a hladké mouky
- mleté maďarské lahůdkové červené papriky 40 g
- mléko 300 ml
- smetana 300 ml
- kuřecí vývar 500 ml
V rozpáleném kastrolu rozehřejeme máslo a přidáme najemno nakrájenou cibuli a prsa nejprve kůží dolu. Společně restujeme, dokud cibulka nezrůžoví. Opečené maso vyjmeme a do cibule přidáme mletou papriku. Zarestujeme, maso vrátíme do kastrolu, zalijeme drůbežím vývarem a přikryjeme pokličkou. Zhruba po 20 minutách přidáme jíšku a dalších 20 minut dusíme pod pokličkou. Když je maso měkké, vyjmeme ho z kastrolu a do omáčky vlijeme smetanu a mléko. V mixeru omáčku rozmixujeme dohladka a přecedíme ji přes jemné sítko. Kuře vrátíme do omáčky a podáváme s těstovinami nebo s rýží.
Zdroj: Kuře na paprice; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kure-na-paprice [On-line 6.4.2012]
Poslední tip, trik či komentář