reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Kuře na paprice

  • 4 kuřecí prsa s kůží
  • 1/8 másla 1 kus
  • 2 střední cibule
  • pepř 1 špetka
  • sůl 1 špetka
  • jíška z másla a hladké mouky
  • mleté maďarské lahůdkové červené papriky 40 g
  • mléko 300 ml
  • smetana 300 ml
  • kuřecí vývar 500 ml

V rozpáleném kastrolu rozehřejeme máslo a přidáme najemno nakrájenou cibuli a prsa nejprve kůží dolu. Společně restujeme, dokud cibulka nezrůžoví. Opečené maso vyjmeme a do cibule přidáme mletou papriku. Zarestujeme, maso vrátíme do kastrolu, zalijeme drůbežím vývarem a přikryjeme pokličkou. Zhruba po 20 minutách přidáme jíšku a dalších 20 minut dusíme pod pokličkou. Když je maso měkké, vyjmeme ho z kastrolu a do omáčky vlijeme smetanu a mléko. V mixeru omáčku rozmixujeme dohladka a přecedíme ji přes jemné sítko. Kuře vrátíme do omáčky a podáváme s těstovinami nebo s rýží.

Zdroj:  Kuře na paprice; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kure-na-paprice [On-line 6.4.2012]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.