4 porce
- 1 kg kuřecího masa
- 1 cibule
- olej
- 2 rajčata
- 2 paprikové lusky
- 2 dl zakysané smetany
- 1 polévková lžíce mouky
- sůl
- pepř
- 1 svazek tymiánu
- 1 svazek majoránky
- červená mletá paprika
Nadrobno nakrájenou cibuli mírně osolíme a osmahneme na olivovém oleji. Přihodíme na kostičky nakrájené paprikové lusky a rajčata a připravíme základ na lečo.
Do zeleninové směsi vložíme kuřecí maso – podle vlastního výběru stehýnka, prsíčka – promícháme a zaprášíme malým množstvím mouky. Odtáhneme z plotny, posypeme červenou mletou paprikou a podlijeme troškou vody. Potom vrátíme na plotnu a až se začne směs vařit, zahustíme ji smetanou rozmíchanou v malém množství omáčky. Osolíme, opepříme a ochutíme majoránkou a tymiánem.
Vaříme tak dlouho, dokud se maso zcela neuvaří a nebude křehké.
Jako přílohu podáváme dušenou rýži nebo vařené brambory.
Zdroj: TV Paprika recepty http://tvpaprika.hu/cs/node/3793
Poslední tip, trik či komentář