reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Kuře na česneku

4 porce

  • 1 celé kuře
  • 2 celery
  • 40 neoloupaných stroužků česneku
  • 1 mrkev
  • 1 cibule
  • 2,5 dl bílého vína
  • 1 svazek rozmarýnu
  • 1 svazek tymiánu
  • 1 svazek petrželové natě
  • olivový olej
  • sůl
  • 1 bageta

Do břišní dutiny kuřete vložíme na kousky nakrájený celer, několik snítek rozmarýnu, tymiánu, petrželovou nať a 6 stroužků česneku. Nožičky kuřete svážeme a založíme křidélka.

Celé kuře potřeme olivovým olejem, osolíme a podle vlastní chuti ještě okořeníme.

Na pekáč položíme na kousky nakrájený druhý celer, 10 stroužků česneku, zelené bylinky, na kolečka nakrájenou mrkev a cibuli. Na zeleninu položíme kuře, dokola nasypeme zbylé množství stroužků česneku a nakonec kuře důkladně pokapeme bílým vínem a olivovým olejem.

Pekáč přikryjeme a vložíme do trouby. Pečeme při teplotě 200 °C tak dlouho, dokud maso nezměkne a dokud z něho při vpíchnutí jehlou vytéká šťáva.

Až bude kuře hotové, vyndáme ho z nádoby. Odstraníme také stroužky česneku.

Ze šťávy v nádobě odebereme tuk a šťávu necháme 2 až 3 minuty povařit, aby mírně zhoustla.

Před podáváním kuře naporcujeme, zakapeme omáčkou a vedle masa položíme stroužky česneku.

Servírujeme s plátky bagety, které můžeme potřít změklým česnekem.

Zdroj: TV Paprika recepty http://tvpaprika.hu/cs/node/3799

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.