reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Krabí suflé

6 porcí

  • 25 dkg vařeného krabího masa
  • 1,5 dkg hladké mouky
  • 5 vajíček
  • 2,5 dl mléka
  • 2 polévkové lžíce másla
  • 1 celá cibule
  • 1 šalotka
  • hřebíček
  • bobkový list
  • černý pepř
  • cayennský pepř
  • sůl

Hřebíčky napícháme do cibule, kterou potom vložíme do mléka okořeněného bobkovým listem a pepřem. Mléko pomalu uvedeme do varu. Stáhneme je s plotny a necháme 10 minut stát, načež mléko přecedíme.

Rozehřejeme si polévkovou lžíci másla. Přidáme k němu nadrobno nakrájenou cibuli a do měkka ji podusíme. Přimícháme mouku a uděláme si světlou jíšku.

Jíšku potom stáhneme s plotny a po malých dávkách k ní přimícháme mléko. Do hladka rozmícháme, vrátíme znovu na plotnu a za stálého míchání vaříme 3 minuty. Pak k tomu po jednom přimícháme 3 vaječné žloutky, přičemž každý žloutek zvlášť ve směsi dobře rozšleháme. Přidáme krabí masíčko a mícháme tak dlouho, až nám směs zhoustne, ale ještě nezačne vřít. Okořeníme cayennským pepřem.

Z 5 vaječných bílků si ušleháme tuhý sníh, čtvrtinu tohoto sněhu lžící naložíme na suflé a lehce jej do něho vmícháme. Potom vmícháme i zbylou část sněhu, ale opatrně, aby se nám při míchání příliš nerozdrobil.

Vezmeme 6 misek na suflé, každou mírně vymažeme máslem a rozdělíme do nich hotovou směs. Misky postavíme do pekáče a pečeme je v předehřáté troubě zhruba 12-15 minut při teplotě 200 °C.

Zdroj: TV Paprika recepty http://tvpaprika.hu/cs/node/3806

Hned po upečení podáváme.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.