reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Kuře na plechovce s pivem 27. 6. 2011

  • mořská sůl 65 g
    česnek 2 stroužky
    pepř černý mletý 1 g
    kuře 1 g
    sušená cibule 2 g
    směs koření na chilli con carne 1 g
    pivo v plechovce 50 l

Speciální výbava:

4 pořádné hrsti pilin z ořechovce, namočené ve vodě alespoň 30 minut

Udělejte krok napřed:

1 a půl až 2 hodiny potřebujete na nasolení kuřete

Připravte si:

na marinádu:

2 špetky sušené cibule, 2 stroužky utřeného česneku, špetku směsi koření na chilli con carne, špetku čerstvě namletého černého pepře, jedno celé kuře – mělo by mít zhruba 2,5 kg, 65 g mořské soli, jednu půllitrovou plechovku piva pokojové teploty

Pusťte se do toho:

1. Odstraňte kuřecí krk, drůbky a přebytečný tuk. Kůži i dutinu kuřete dobře posolte.

Kuře přikryjte mikrotenovou fólií a odložte je na hodinu a půl až dvě hodiny do lednice.

2. Ingredience na marinádu smíchejte dohromady v malé misce.

3. Kuře zvenčí i zevnitř dobře opláchněte studenou vodou a jemně je osušte papírovou

kuchyňskou utěrkou. Pak ho celé potřete marinádou. Konce křidélek umístěte tak, aby byly za kuřecím hřbetem. Před grilováním nechte kuře stát v pokojové teplotě 20-30 minut.

4. Připravte gril na nepřímé grilování nad středním žárem.

5. Otevřete plechovku s pivem a přibližně polovinu vylilijte nebo raději vypijte. Udělejte do horní části plechovky otvírákem na konzervy další dva otvory. Plechovku položte na pevnou podložku a kuře na ni postavte tak, že v něm zmizí.

6. Dřevěné třísky nechte okapat a pak je dejte přímo na hořící dřevěné uhlí nebo do udící krabice na plynovém grilu (podle instrukcí v návodu).

Jakmile se z třísek začne kouřit, přesuňte kuře na plechovce na gril a umístěte ho tak, aby „stálo“ na svých dvou nohou a plechovce jako na pomyslné trojnožce. Kuře grilujte na nepřímém středním žáru 75-90 minut pod zavřeným krytem, dokud šťáva, která z něj uniká, nebude čirá. Kuře i s plechovkou (pozor pivo v ní bude velice horké) pak opatrně sundejte z grilu. Nechte je pak 10 minut odpočinout, zbavte plechovky a naporcujte. Podávejte teplé.
Zdroj: Šéf na grilu TV Prima http://www.iprima.cz/sefnagrilu/recepty/kure-na-plechovce-s-pivem
[On-line 19.5.2012]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.