- pepř černý mletý 1 špetka
naporcované kuře 1 kus
hrubozrnná sůl 1 špetka
Speciální výbava:
pořádná cihla zabalená do alobalu
Připravte si:
naporcované kuře, čerstvě namletý pepř, hrubozrnnou sůl
Pusťte se do toho:
1. Vykostěné kusy kuřete nasolte a opepřete po obou stranách.
2. Očistěte gril a rozpalte ho.
3. Po mřížce rozmístěte kuře a poté je můžete zatížit alobalem přikrytou cihlou. Počkejte, až se zatáhne a samo se mřížky pustí. Poté je každých deset minut obracejte. Buďte trpěliví a maso grilujte zhruba 45 minut.
4. Kuře sundejte z grilu. Zakápněte je olivovým olejem a nechte chvíli vydechnout, aby se v něm šťáva probudila. Pak je můžete rovnou servírovat.
Zdroj: Šéf na grilu TV Prima http://www.iprima.cz/sefnagrilu/recepty/kure-pod-cihlou-pollo-al-mattone
[On-line 19.5.2012]
Poslední tip, trik či komentář