reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Kuře s citronovou omáčkou

4‒6 porcí

  • 1 celé čerstvé kuře
  • 80+40 g přepuštěného másla
  • kuřecí nebo hovězí vývar
  • 1 cibule
  • 1 lžíce hladké mouky
  • zelená petrželka
  • špetka muškátového květu
  • 1 citron
  • sůl

podáváme s rýží

Kuře naporcujeme a osolíme.

Na přepuštěném másle opečeme kusy kuřete dožluta z obou stran, podlijeme vodou nebo vývarem, přidáme cibuli a necháme dusit doměkka.

V kastrolku nebo vyšší pánvi připravíme světlou jíšku (30 g másla, 1 lžíce hladké mouky), přidáme půl lžíce sekané petrželky a odstavíme.
Když jsou kuřata měkká, vyjmeme je ze šťávy, tu zahustíme připravenou jíškou, provaříme, přecedíme a dochutíme muškátovým květem, strouhanou citronovou kůrou (maličko), citronovou šťávou, aby omáčka byla navinulá. Podáváme s rýží.

Zdroj: Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=895

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.