4‒6 porcí
- 1 celé čerstvé kuře
- 80+40 g přepuštěného másla
- kuřecí nebo hovězí vývar
- 1 cibule
- 1 lžíce hladké mouky
- zelená petrželka
- špetka muškátového květu
- 1 citron
- sůl
podáváme s rýží
Kuře naporcujeme a osolíme.
Na přepuštěném másle opečeme kusy kuřete dožluta z obou stran, podlijeme vodou nebo vývarem, přidáme cibuli a necháme dusit doměkka.
V kastrolku nebo vyšší pánvi připravíme světlou jíšku (30 g másla, 1 lžíce hladké mouky), přidáme půl lžíce sekané petrželky a odstavíme.
Když jsou kuřata měkká, vyjmeme je ze šťávy, tu zahustíme připravenou jíškou, provaříme, přecedíme a dochutíme muškátovým květem, strouhanou citronovou kůrou (maličko), citronovou šťávou, aby omáčka byla navinulá. Podáváme s rýží.
Zdroj: Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/?recept=895
Poslední tip, trik či komentář