reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Kuře se zeleninovou omáčkou – Menu „Easy”

4 porce

  • 50 dkg kuřecích prsíček
  • 25 dkg anglické slaniny (bacon)
  • 1 svazeček petrželové natě
  • 2-3 silnější karotky
  • 1-2 kořeny petržele
  • 4-5 stroužků česneku
  • 1-2 kelímky zakysané smetany
  • brambory

Vezmeme pekáč, vysteleme jej slaninou a vložíme do něho kuřecí prsíčka nakrájená na nudličky. Osolíme a kolem dokola nasypeme očištěnou mrkev, kořeny petržele, půl svazečku petrželové natě a 2-3 stroužky česneku. Pekáč potom přikryjeme alobalem a vsuneme jej do trouby.

Až bude maso řádně propečené, odstraníme z pekáče zeleninu a vrátíme jej do trouby už bez alobalu, aby bylo hotové maso na povrchu křupavé. Zeleninu přemístíme do mísy, kde ji vidličkou rozmačkáme, přilijeme k ní zakysanou smetanu, osolíme – a nakonec celou směs rozmixujeme. Také na ni ještě vymačkáme šťávu z poloviny citrónu a dáme ji na plotnu vařit jako omáčku.

Na pánvi si orestujeme česnek, a potom k němu přisypeme nadrobno nasekanou petrželku, abychom získali zelený základ, ve kterém dobře promícháme vařené a oloupané brambory.

Brambory s petrželkou budeme podávat jako přílohu k chutným pečeným kuřecím prsíčkům, zalitým zeleninovou omáčkou.

Zdroj: TV paprika Gasztropuč http://tvpaprika.hu/cs/node/3704

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.