4 porce
- 50 dkg kuřecích prsíček
- 25 dkg anglické slaniny (bacon)
- 1 svazeček petrželové natě
- 2-3 silnější karotky
- 1-2 kořeny petržele
- 4-5 stroužků česneku
- 1-2 kelímky zakysané smetany
- brambory
Vezmeme pekáč, vysteleme jej slaninou a vložíme do něho kuřecí prsíčka nakrájená na nudličky. Osolíme a kolem dokola nasypeme očištěnou mrkev, kořeny petržele, půl svazečku petrželové natě a 2-3 stroužky česneku. Pekáč potom přikryjeme alobalem a vsuneme jej do trouby.
Až bude maso řádně propečené, odstraníme z pekáče zeleninu a vrátíme jej do trouby už bez alobalu, aby bylo hotové maso na povrchu křupavé. Zeleninu přemístíme do mísy, kde ji vidličkou rozmačkáme, přilijeme k ní zakysanou smetanu, osolíme – a nakonec celou směs rozmixujeme. Také na ni ještě vymačkáme šťávu z poloviny citrónu a dáme ji na plotnu vařit jako omáčku.
Na pánvi si orestujeme česnek, a potom k němu přisypeme nadrobno nasekanou petrželku, abychom získali zelený základ, ve kterém dobře promícháme vařené a oloupané brambory.
Brambory s petrželkou budeme podávat jako přílohu k chutným pečeným kuřecím prsíčkům, zalitým zeleninovou omáčkou.
Zdroj: TV paprika Gasztropuč http://tvpaprika.hu/cs/node/3704
Poslední tip, trik či komentář