- kuřecí prsa 4 kusy
- sušená šunka 200 g
- sůl, pepř a chilli 1 špetka
- olivový olej 6 lžic
- citronová šťáva 2 lžíce
Avokádový dip
- velká zralá avokáda 2 kusy
- limetka 1 kus
- chilli paprička 1 kus
- olivový olej 2 lžíce
- sůl a pepř 1 špetka
Rajčatovou salsa
- velká rajčata 4 kusy
- česnek 4 stroužky
- med 2 lžíce
- rajčatové pyré 1 dávka
- šťáva ze dvou limet 1 dávka
- nať z poloviny svazku jarní cibule 1 svazek
- sůl na dochucení 1 špetka
- olivový olej na pečení 1 dávka
V misce ušleháme marinádu z olivového oleje a citronové šťávy, prsa nakrájíme na dlouhé proužky, osolíme, poprášíme chilli a vložíme do misky s marinádou a necháme alespoň půl hodiny marinovat. Šunku nakrájíme podle proužků masa.
Rozpálíme gril nebo grilovací pánev, vložíme celá rajčata se slupkou, česnek a opečeme, až bude slupka rajčat svraštělá a česnek měkký. Poté oloupeme a rozmixujeme rajčata, přidáme přísady (tj. česnek, chilli, pyré, šťávu z limetek, med) a dáme vychladit.
Dužinu z avokáda rozmačkáme vidličkou, přidáme limetkovou šťávu, chilli papričku, olivový olej, rozmixujeme na hladkou směs a dochutíme solí a pepřem.
Na každý proužek masa položíme šunku a podélně napichujeme na špejli, pečeme na grilu nebo grilovací pánvi a během grilování potíráme marinádou. Podáváme s avokádovým dipem, rajčatovou salsou, zbylou cibulovou natí a pečivem.
Zdroj: Kuře v Mexiku; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kure-v-mexiku [On-line 17.5.2012]
Poslední tip, trik či komentář