- 4 kuřecí prsíčka
150 ml teriyaki omáčky
1 lžíce medu
chilli
česnek
čerstvý zázvor
slunečnicový olej
V teriyaki omáčce rozmícháme med a chilli, a naložíme do ní kuřecí prsa. Po dvou až čtyřech hodinách maso z obou stran prudce opečeme na oleji, na kterém jsme předtím orestovali nudličky zázvoru a plátky česneku. Opečená prsa vložíme do trouby na 80°C a necháme asi 15 minut dopékat. Mezitím varem zredukujeme teriyaki marinádu do medové konzistence, hotová prsíčka nakrájíme na plátky a ty omáčkou lehce přelijeme. Na závěr přidáme trochu orestovaného zázvoru s česnekem a můžeme podávat.
Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/340-kure-v-teriyaki-omacce/
Poslední tip, trik či komentář