reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Kuře v teriyaki omáčce

  • 4 kuřecí prsíčka
    150 ml teriyaki omáčky
    1 lžíce medu
    chilli
    česnek
    čerstvý zázvor
    slunečnicový olej

V teriyaki omáčce rozmícháme med a chilli, a naložíme do ní kuřecí prsa. Po dvou až čtyřech hodinách maso z obou stran prudce opečeme na oleji, na kterém jsme předtím orestovali nudličky zázvoru a plátky česneku. Opečená prsa vložíme do trouby na 80°C a necháme asi 15 minut dopékat. Mezitím varem zredukujeme teriyaki marinádu do medové konzistence, hotová prsíčka nakrájíme na plátky a ty omáčkou lehce přelijeme. Na závěr přidáme trochu orestovaného zázvoru s česnekem a můžeme podávat.

Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/340-kure-v-teriyaki-omacce/

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.