4 porce
- 1 kuře
- 150 g másla
- směs čerstvých bylinek
- mletý pepř
- sůl
- olivový olej
- 8 plátků pancetty
Směs čerstvých bylinek (např. tymián, šalvěj, petrželka, koriandr) nasekáme a smícháme s drceným pepřem a solí.
Vykostěné kuře naporcujeme a jednotlivé porce prošpikujeme kousky másla obaleného v bylinkové směsi.
Na pánvi s trochou olivového oleje opečeme kusy masa nejprve stranou kůže dolů, poté obrátíme. Opečené porce kuřete přendáme do pekáčku, dolijeme výpek z pánve, každý kousek masa pokryjeme plátkem pancetty a pečeme ve vyhřáté troubě na 160 °C 10−15 minut. Porce bylinkového kuřátka podáváme s kroupovým rizotem.
kroupové rizoto
- 800 g uvařených krup
- olej
- 1 cibule
- 50 g zelené části pórku
- 50 g mrkve
- 50 g červené papriky
Na kostičky nakrájíme cibuli, pórek, mrkev i červenou papriku.
Na pánvi na oleji osmahneme nejprve cibulku, pak přidáme zbytek zeleniny, opečeme, vložíme kroupy, ochutíme majoránkou, mletým pepřem a solí. Na závěr vmícháme smetanu a strouhaný parmezán.
Zdroj: Kuřecí bylinkové prsíčko s kroupovým rizotem; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1441-kureci-bylinkove-prsicko-s-kroupovym-rizotem/ [On-line 15.06.2014]
Poslední tip, trik či komentář