reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Kuřecí bylinkové prsíčko s kroupovým rizotem

4 porce

  • 1 kuře
  • 150 g másla
  • směs čerstvých bylinek
  • mletý pepř
  • sůl
  • olivový olej
  • 8 plátků pancetty

Směs čerstvých bylinek (např. tymián, šalvěj, petrželka, koriandr) nasekáme a smícháme s drceným pepřem a solí.

Vykostěné kuře naporcujeme a jednotlivé porce prošpikujeme kousky másla obaleného v bylinkové směsi.

Na pánvi s trochou olivového oleje opečeme kusy masa nejprve stranou kůže dolů, poté obrátíme. Opečené porce kuřete přendáme do pekáčku, dolijeme výpek z pánve, každý kousek masa pokryjeme plátkem pancetty a pečeme ve vyhřáté troubě na 160 °C 10−15 minut. Porce bylinkového kuřátka podáváme s kroupovým rizotem.

kroupové rizoto

  • 800 g uvařených krup
  • olej
  • 1 cibule
  • 50 g zelené části pórku
  • 50 g mrkve
  • 50 g červené papriky

Na kostičky nakrájíme cibuli, pórek, mrkev i červenou papriku.

Na pánvi na oleji osmahneme nejprve cibulku, pak přidáme zbytek zeleniny, opečeme, vložíme kroupy, ochutíme majoránkou, mletým pepřem a solí. Na závěr vmícháme smetanu a strouhaný parmezán.

Zdroj: Kuřecí bylinkové prsíčko s kroupovým rizotem; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1441-kureci-bylinkove-prsicko-s-kroupovym-rizotem/ [On-line 15.06.2014]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.