4 porce
- 50 dkg kuřecích prsíček
- 3 plátky anglické slaniny (bacon)
- dkg zimní čekanky (endivie)
- 5 dkg cuket
- 5 dkg celerové natě
- 5 dkg sušených rajčat
- 5 dkg červených kalifornských paprik
- 5 dkg pórku
- 5 dkg žampiónů
- sůl
- barevný, případně růžový pepř
- 1 svazeček rozmarýnu
- 1 dl olivového oleje
Kuřecí prsíčka nakrájíme podélně na proužky, osolíme a opepříme. Potom vezmeme vždy jeden proužek masa, jeden plátek anglické slaniny a jednu snítku rozmarýnu a upleteme z nich copánek, který spíchneme párátkem, aby se nám nerozpadal.
Na pánvi si rozehřejeme olivový olej a copánky v něm upečeme.
Potom si nalijeme olej do další pánve, tentokrát ale trochu více, než kolik jsme ho dávali pod kuře, a začneme grilovat zeleninu. Jako první přijdou na řadu papriky nakrájené na nudličky a celer, protože ty potřebují nejvíc času. Když už jsou částečně opražené, přidáme sušená rajčata, žampióny a cukety rozkrájené na kostičky, jako poslední pak čekankové listy. Osolíme a přisypeme natrhané rozmarýnové lístečky.
Všechno promícháme a už můžeme začít podávat.
Doprostřed talíře umístíme vždy kopeček zeleniny. Z upečených kuřecích copánků vyjmeme párátka a na každou porci grilované zeleniny položíme jeden. Ozdobíme rozmarýnem a růžovým pepřem a na závěr ještě zakapeme troškou olivového oleje.
Zdroj: TV Paprika Vinařskou stezkou s vidličkou a nožem http://tvpaprika.hu/cs/node/3627
Poslední tip, trik či komentář