reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Kuřecí copánek na grilu s grilovanou zeleninou – K vínu Villányi Cuvée Phoenix, ročník 2002, ze sklepů Attily Gereho

4 porce

  • 50 dkg kuřecích prsíček
  • 3 plátky anglické slaniny (bacon)
  • dkg zimní čekanky (endivie)
  • 5 dkg cuket
  • 5 dkg celerové natě
  • 5 dkg sušených rajčat
  • 5 dkg červených kalifornských paprik
  • 5 dkg pórku
  • 5 dkg žampiónů
  • sůl
  • barevný, případně růžový pepř
  • 1 svazeček rozmarýnu
  • 1 dl olivového oleje

Kuřecí prsíčka nakrájíme podélně na proužky, osolíme a opepříme. Potom vezmeme vždy jeden proužek masa, jeden plátek anglické slaniny a jednu snítku rozmarýnu a upleteme z nich copánek, který spíchneme párátkem, aby se nám nerozpadal.

Na pánvi si rozehřejeme olivový olej a copánky v něm upečeme.

Potom si nalijeme olej do další pánve, tentokrát ale trochu více, než kolik jsme ho dávali pod kuře, a začneme grilovat zeleninu. Jako první přijdou na řadu papriky nakrájené na nudličky a celer, protože ty potřebují nejvíc času. Když už jsou částečně opražené, přidáme sušená rajčata, žampióny a cukety rozkrájené na kostičky, jako poslední pak čekankové listy. Osolíme a přisypeme natrhané rozmarýnové lístečky.

Všechno promícháme a už můžeme začít podávat.

Doprostřed talíře umístíme vždy kopeček zeleniny. Z upečených kuřecích copánků vyjmeme párátka a na každou porci grilované zeleniny položíme jeden. Ozdobíme rozmarýnem a růžovým pepřem a na závěr ještě zakapeme troškou olivového oleje.

Zdroj: TV Paprika Vinařskou stezkou s vidličkou a nožem http://tvpaprika.hu/cs/node/3627

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.