reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Kuřecí galantina s opečeným toustíkem a rukolovým salátkem

  • vykostěné kuře (kuřecí řízky)
  • slanina 150 g
  • 1 mrkev
  • cuketa 1/2 kusů
  • hrubozrnné koření – pepř 1 špetka
  • čerstvé bylinky – nejlépe rozmarýn nebo tymián 1 špetka

Toust a salát

  • toustový chléb 1 balení
  • máslo na potření
  • rucola 1 balení
  • parmezán 50 g
  • olivový olej 2 lžíce
  • sůl a pepř na dochucení

Plát masa na roládu jemně naklepeme a položíme ho na plát alobalu, kam jsme nasypali hrubozrnné koření a natrhané čerstvé bylinky (nejlépe tymián nebo rozmarýn). Maso posolíme, lehce opepříme a opět posypeme čerstvými bylinkami. Kuřecí poklademe čerstvou anglickou slaninou, na to plátky mrkve a cukety se slupkou. Následně alobal opatrně rolujeme a na koncích pořádně utáhneme. V alobalu pečeme 60 minut na 150 stupňů. Když je galantina hotová, je třeba ji nechat vyndanou v alobalu a řezat až před podáváním. Jako předkrm se podává vlažná nebo studená.

Vhodnou přílohou je opečený toust. Připraví se tak, že z toustového chleba se seříznou kraje, toust se opeče a následně lehce pomázne máslem. Jídlo servírujeme s rucolovým salátem.

Rucolu opereme, necháme okapat, lehce posolíme, přidáme olivový olej (cca tři polévkové lžíce) a dále nastrouhaný parmazán – salátek je dobré udělat až těsně před podáváním.

Zdroj: Kuřecí galantina s opečeným toustíkem a rukolovým salátkem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kureci-galantina [On-line 25.3.2012]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.