reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Kuřecí nákyp

Pro 4 osoby si připravíme:

  • 1 kuře (asi 1,3 kg)
  • 2 Lžíce másla
  • 1 svazek mladé cibulky
  • 1 lžičku mleté papriky
  • drceny pepř
  • sůl
  • 800 g brambor
  • 4 větší rajčata
  • špetku muškátového květu
  • 200 g strouhaného eidamu
  • máslo a strouhanku do formy

Kuře omyjeme, očistíme a naporcujeme na větší kousky. Cibulky nakrájíme nadrobno. Ve větším hrnci rozpustíme máslo, na kterém nakrájené cibulky osmahneme. Přidáme kousky kuřete a ze všech stran je opečeme.
Kuře posypeme mletou paprikou, drceným pepřem a solí a zalijeme vodou. Přiklopíme a dusíme asi 30 minut a poté nakrájíme na menší kousky.
Brambory důkladně omyjeme a i se slupkou je nakrájíme na plátky, stejně tak rajčata. Zapékací mísu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Do mísy střídavě klademe plátky brambor, plátky rajčat a kousky dušeného kuřecího masa. Ochutíme špetkou muškátového květu, zalijeme trochou šťávy z kuřete a posypeme strouhaným sýrem.
Zapékací nádobu vložíme do trouby a pečeme zvolna při 150 °C přibližně 40 minut. Kuřecí nákyp podáváme s míchaným zeleninovým salátem.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.