reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Kuřecí paličky „ala coq au vin“

2 porce

Ingredience

  • 3 kuřecí stehna
  • 100 g slaniny
  • 250 g kořenové zeleniny
  • 100 g šalotky
  • 4 stroužky česneku
  • 4 lžíce rybízové marmelády nebo povidel
  • Slepičí vývar
  • 5 dl suchého červeného vína
  • Sůl
  • Černý pepř
  • Tymián
  • Rozmarýn
  • Bagetka na servírování

Vezmeme si stehna a v místě velkého kloubu nařízneme kůži a maso. Poté oddělíme paličky a horní stehna. Maso na dolních stehnech podél kosti nařízneme a vykostíme. Plátky mas si zatím schováme do lednice.

Z paliček začneme připravovat kuřecí stehna ala coq au vin. Nakrájíme kořenovou zeleninu, šalotku a začneme restovat na rozpáleném oleji. Později přidáme nakrájenou slaninu, česnek, bylinky a kuře.

Do základu vlijeme kuřecí vývar a víno. Vaříme bez poklice 10 minut a dále pod tlakem 45 minut, nebo hodinu a půl v normálním hrnci.

Stehýnka vyndáme z hrnce. Omáčku propasírujeme a stehýnka do ní vrátíme a prohřejeme. Až bude jídlo hotové, přidáme marmeládu. Servírujeme s bagetkou.

Chilli papričky upravují trávení a zlepšují peristaltiku střev. Působí jako přírodní antibiotikum a snižují hladinu krevního cukru.

Zdroj: Kuřecí paličky „ala coq au vin“; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/1655-kureci-palicky-ala-coq-au-vin/ [On-line 19.01.2014]

Nelze komentovat.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.