- 4 řízky z kuřecích prsou
- 1 mražená zeleninová směs pro svíčkovou (mrkev, celer a petržel)
- 1 cibule
- 2 lžíce másla
- snítka tymiánu
- bobkový list
- 3 celé pepře
- 3 kuličky novelu
- 40 dkg čerstvých hub (pevnějších – např. lišky nebo ryzce)
- 3 lžíce oleje
- sůl
- 1 dl smetany.
Na másle osmahneme drobně nakrájenou cibuli a očištěné pokrájené houby. Přidáme zeleninu, orestujeme ji, osolíme a okořeníme a dusíme pod poklicí, až jsou houby měkké. Zvlášť na oleji opečeme řízky z obou stran a přidáme je do houbovo-zeleninového základu a ještě chvíli dusíme. Nakonec vyjmeme koření a pokrm zjemníme smetanou, případně dosolíme.
Poslední tip, trik či komentář