reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Kuřecí prsa na pažitce

  • kuřecí prsa, nejlépe s kůží 4 ks
  • rostlinný olej 100 ml
  • suché bílé víno 200 ml
  • kuřecí vývar 150 ml
  • smetana ke šlehání 150 ml
  • čerstvě vymačkaná šťáva z půlky citronu, na dochucení omáčky
  • máslo 20 g
  • čerstvý tymián 2 snítky
  • čerstvě nasekaná pažitka 1 lžička
  • sůl
  • čerstvě namletý černý pepř
  • vaječné těstoviny (nejlépe pappardelle nebo tagliatelle) 250 g
  • máslo 50 g
Česko vaří s Pohlreichem Nejlepší večeře vašeho života!

Tento i ostatní recepty naleznete v knize
Česko vaří s Pohlreichem

Kuřecí prsa osolte a opepřete z obou stran. Do hrnce dejte vařit osolenou vodu na těstoviny.

Rozpalte pánev, přidejte trochu oleje a opečte na něm kuřecí prsa. Nejprve kůží dolů. Opékejte přibližně 10 minut, pravidelně otáčejte. Hotové maso vyndejte a uložte ho na teplé místo.

Do pánve přilejte bílé víno, nechte odpařit a následně přidejte vývar. Obsah pánve svařte na polovinu, přidejte smetanu a provařte. Dochuťte dle chuti citronovou šťávou, eventuálně solí a pepřem.

Těstoviny uvařte dle návodu na obalu. Jakmile jsou hotové, vyndejte je do pánve nebo do nádoby s rozpuštěným máslem, promíchejte a rozdělte je na talíře.

Do omáčky přidejte pažitku, kuřecí maso a krátce prohřejte. Maso rozdělte na talíře s těstovinami, přelejte omáčkou a dle chuti dozdobte zbylou pažitkou. Ihned podávejte.

Zdroj: Kuřecí prsa na pažitce; TV Prima, http://www.iprima.cz/ceskovarizive/recepty/kureci-prsa-na-pazitce [on-line 9.11.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.