reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Čokoládová pěna s mátou

  • bílky z čerstvých vajec 3 ks
  • smetana ke šlehání 100 ml
  • kvalitní čokoláda 200 g
  • cukr krupice 50 g
  • koňak nebo brandy 25 ml
  • lístky čerstvé máty 1 hrst
  • cukr krystal 2 lžíce
Česko vaří s Pohlreichem Nejlepší večeře vašeho života!

Tento i ostatní recepty naleznete v knize
Česko vaří s Pohlreichem


Čtvrtinu čokolády nastrouhejte a odložte stranou, použijete ji v závěru receptu.

Zbytek čokolády nalámejte na kousky a rozpusťte ve vodní lázni. Do rozpuštěné čokolády vmíchejte koňak.

Z vaječných bílků vyšlehejte tuhý sníh, přidejte polovinu cukru a pokračujte ve šlehání. Přisypte druhou polovinu cukru a opět šlehejte. Vzniklý sníh by měl být krásně lesklý. V další misce vyšlehejte smetanu ke šlehání.

Do mísy s rozpuštěnou čokoládou opatrně vmíchejte připravený sníh. Nejprve vmíchejte 3 lžíce a poté přidejte zbývající sníh. Na závěr do směsi vmíchejte ušlehanou šlehačku a část nastrouhané čokolády, kterou jste si na začátku uložili stranou.

Čokoládovou pěnu rozdělte do připravených pohárků, ozdobte zbylou čokoládou a uložte do lednice.

Před podáváním rozmixujte mátové lístky s krystalovým cukrem a ozdobte jím každou porci čokoládové pěny.

Zdroj: Čokoládová pěna s mátou; TV Prima, http://www.iprima.cz/ceskovarizive/recepty/cokoladova-pena-s-matou [on-line 9.11.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.