Potřebujeme:
- 500 g kuřecích prsíček s kostí a kůží
- 100 g másla
- svazek ředkviček
- cukrový hrášek
- prášek ze sušených hub
- tymián a rozmarýn
- 1 lžíci medu
- olivový olej
- sůl a pepř
Kuřecí prsíčko s kostí osolíme, opepříme, posypeme houbovým práškem a opečeme na másle s olejem dozlatova. Přeložíme na pekáček, přidáme tymián, rozmarýn a dáme dopéct do trouby na 160 °C, dokud nebude vnitřní teplota 70°C. Ředkvičky očistíme, necháme zelené konečky, a spolu s hráškem je krátce povaříme v osolené a ocukrované vodě. Prudce ochladíme a poté opečeme na másle. Přidáme trochu medu a vinného octa a prohřejeme. Prsíčko nakrájíme na silnější plátky a podáváme se zeleninou.
Zdroj: Kuřecí prsa s dušenou ředkvičkou a hráškem; TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/kureci-prsa-s-dusenou-redkvickou-a-hraskem-15-5-2015.html [On-line 17.05.2015]
Poslední tip, trik či komentář