reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Kuřecí prsa s dušenou ředkvičkou a hráškem

Potřebujeme:

  • 500 g kuřecích prsíček s kostí a kůží
  • 100 g másla
  • svazek ředkviček
  • cukrový hrášek
  • prášek ze sušených hub
  • tymián a rozmarýn
  • 1 lžíci medu
  • olivový olej
  • sůl a pepř

Kuřecí prsíčko s kostí osolíme, opepříme, posypeme houbovým práškem a opečeme na másle s olejem dozlatova. Přeložíme na pekáček, přidáme tymián, rozmarýn a dáme dopéct do trouby na 160 °C, dokud nebude vnitřní teplota 70°C. Ředkvičky očistíme, necháme zelené konečky, a spolu s hráškem je krátce povaříme v osolené a ocukrované vodě. Prudce ochladíme a poté opečeme na másle. Přidáme trochu medu a vinného octa a prohřejeme. Prsíčko nakrájíme na silnější plátky a podáváme se zeleninou.

Zdroj: Kuřecí prsa s dušenou ředkvičkou a hráškem; TV Nova Tescoma s chutí  http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/kureci-prsa-s-dusenou-redkvickou-a-hraskem-15-5-2015.html [On-line 17.05.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.