4 porce
- 4 ks kuřecích prsíček
- 25 dkg garnátích ocasů
- 40 dkg italských těstovin tagliatelle ve čtyřech barvách
- 10 dkg másla
- 4 dl smetany
- 2 citrony
- 1 čínské zelí
- 1 dl olivového oleje
- 2 svazečky naťové cibulky
- sůl
- směs různých druhů pepře
- sezamová semínka
Vykostěná kuřecí prsíčka opatrně nařízneme, a to směrem od silnějšího konce k tenčímu. Naplníme je dokonale očištěnými a vody zbavenými račími ocasy. Bohatě naditá kuřecí prsíčka potom spíchneme buď špejlí, nebo jehlou na maso. Osolíme, opepříme a v horkém olivovém oleji si kuřecí maso po obou stranách předpečeme. Potom je přemístíme do pekáče a v troubě při teplotě 160 °C dopečeme.
Těstoviny uvaříme obvyklým způsobem. Čínské zelí a naťovou cibulku si bleskurychle orestujeme na rozpáleném olivovém oleji. Přisypeme sezamová semínka, osolíme, opepříme a přidáme i zbylé račí maso. K tomu pak přimícháme hotové tagliatelle, smetanu, máslo, a nakonec i citronovou šťávu. Dobře promícháme a naložíme na talíř. Maso rozkrájíme na plátky, které klademe na kopec těstovin.
Zdroj: TV Paprika recepty http://tvpaprika.hu/cs/node/3777
Poslední tip, trik či komentář