reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Mandlová omeleta s překvapením

4 porce

  • 50 dkg vanilkové zmrzliny
  • 1 balení hotového piškotového základu
  • 8 celých vajíček
  • 15 dkg krystalového cukru
  • 10 dkg krájených mandlí
  • 1 dl 40procentního alkoholu

Z vaječných bílků smíchaných s cukrem ušleháme tuhý sníh.

Z piškotového plátu vykrojíme čtyři trojúhelníky na osobu. Jeden ze čtyř trojúhelníků podložíme pergamenem na pečení a naklademe na něj kopečky zmrzliny. Ze zbylých tří piškotových trojúhelníků vytvoříme kolem zmrzliny pyramidu a vzniklý jehlan pokryjeme ušlehaným sněhem. Posypeme mandlemi, které jsme si předem upražili, a na vrcholek každé pyramidy posadíme polovinu vaječné skořápky. Vložíme do předehřáté trouby, kde se nám omeleta s překvapením při teplotě 200-220 °C za pár minut upeče.

Alkoholt zahřejeme na přibližně 50 °C a nalijeme jej do skořápek na vrcholcích jednotlivých jehlanů. Opatrně jej zapálíme, načež uchopíme skořápku a rychlým pohybem ji převrátíme tak, aby se alkohol rozlil po vnější sněhové vrstvě pyramidy, posypané mandlemi.

Zdroj: TV Paprika recepty http://tvpaprika.hu/cs/node/3761

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.