„…co je to máma?…“
- 4 kuřecí prsa
- hladká mouka
- 2 vejce
- strouhanka
- sůl
- tuk na smažení
Kaše
- 500 g brambor
- 4 mrkve
- 1 smetana
- 1 dl mléka
- 2 stroužky česneku
- sůl
Omytá a osušená kuřecí prsíčka lehce naklepeme, z obou stran posolíme a postupně obalujeme v mouce, vejci rozšlehaném s vodou (na jedno vejce lžícevody; někdo dává pivo, ale nevidím v tom rozdíl) a nakonec ve strouhance. V rozpáleném tuku smažíme z obou stran dozlatova. Podáváme s bramborovým salátem nebo s vařenými bramborami či bramborovou kaší. V tom případě je vhodný zeleninový salát. Na cestách konzumujeme s chlebem a okurkou.
Kaše
Brambory a mrkev uvaříme dohromady. Zalijeme smetanou, mlékem, přidáme máslo, sůl a prolisovaný česnek. Vše promixujeme dohladka.
Zdroj: Čápi s mákem TV Prima Kuřecí řízky s francouzskou bramborou kaší à la máma
Poslední tip, trik či komentář