reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Kuřecí řízky s francouzskou bramborou kaší à la máma

„…co je to máma?…“

  • 4 kuřecí prsa
  • hladká mouka
  • 2 vejce
  • strouhanka
  • sůl
  • tuk na smažení

Kaše

  • 500 g brambor
  • 4 mrkve
  • 1 smetana
  • 1 dl mléka
  • 2 stroužky česneku
  • sůl

Omytá a osušená kuřecí prsíčka lehce naklepeme, z obou stran posolíme a postupně obalujeme v mouce, vejci rozšlehaném s vodou (na jedno vejce lžícevody; někdo dává pivo, ale nevidím v tom rozdíl) a nakonec ve strouhance. V rozpáleném tuku smažíme z obou stran dozlatova. Podáváme s bramborovým salátem nebo s vařenými bramborami či bramborovou kaší. V tom případě je vhodný zeleninový salát. Na cestách konzumujeme s chlebem a okurkou.

Kaše

Brambory a mrkev uvaříme dohromady. Zalijeme smetanou, mlékem, přidáme máslo, sůl a prolisovaný česnek. Vše promixujeme dohladka.

Zdroj: Čápi s mákem TV Prima Kuřecí řízky s francouzskou bramborou kaší à la máma

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.