- 4 kuřecí řízky
- sůl, mletý bílý pepř
- lžíce hladké mouky
- olej na opečení
- 200 g čerstvých oloupaných řapíků reveně
- půl hrnku vody
- 3 lžíce medu
- 1 lžíce maizeny rozmíchané v půl hrnku vody
- citrónová nebo limetková šťáva, případně trochu suchého vermutu
Oloupanou reveň nakrájíme na špalíky, dáme do rendlíku s vodou a medem a krátce ji podusíme. Omáčku zahustíme maizenou rozmíchanou ve vodě a nakonec okyselíme. Naklepané kuřecí řízky osolíme, opepříme, po-moučíme a opečeme dočervena z obou stran na rozehřátém oleji. Podáváme podlité pikantní omáčkou nejlépe s bramborovými hranolky nebo s kroketami.
Poslední tip, trik či komentář