reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Žampiony smažené ve vinném těstíčku

 

  • 8-12 žampionů
  • 50 g měkkého salámu
  • 50 g strouhaného sýra
  • 2 lžíce jemně nakrájených zelených natí (petrželka, pažitka, bazalka, kerblík)
  • Sůl
  • 1 vejce
  • 3 lžíce bílého vína
  • polohrubá mouka

Žampiony očistíme, klobouky sloupneme. Třené vykrojíme a nadrobno je nasekáme se salámem a promícháme se sýrem a natěmi, naplníme do klobouků. Vejce rozšleháme, se solí zředíme vínem a s moukou rozmícháme na zahoustlé těstíčko, do kterého vkládáme žampiony a při 180°C je 5—6 minut smažíme. Podáváme s vařenými brambory a salátem nebo s tatarskou omáčkou a pečivem.

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.