reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Kuřecí řízky v jogurtu

Ingredience

  • prsní kuřecí řízky 8 kusů
  • strouhanka na obalení 1 dávka
  • olej na smažení 1 dávka

na marinádu:

  • velký hustý bílý jogurt 1 balení
  • celá vejce 2 kusy
  • česnek 8 stroužků
  • grilovací koření 1 dávka
  • bazalka, oregano, sůl a pepř (dle chuti) 1 dávka
  • maďarská pálivá papriková pasta 1 balení

na brambory:

  • brambor 1 kg
  • cibule 1 kus
  • máslo dle potřeby 1 dávka
  • sůl 1 špetka

Kuřecí řízky naklepeme, osolíme a opepříme a namáčíme do jogurtové marinády. Tu připravíme smícháním jogurtu, vajec, česneku, trošky soli a pepře, grilovacího koření, bazalky, oregana a trochu maďarské pálivé pasty. Pak maso přendáme do uzavíratelné nádoby a uložíme v lednici nejlépe do druhého dne. Před podáváním řízky vyndáme z marinády, obalíme ve strouhance a opatrně usmažíme. Brambory uvaříme v osolené vodě doměkka, nakrájenou cibulku osmažíme na omastku. S kusem másla rozšťoucháme a dochutíme, můžeme dozdobit petrželkou nebo pažitkou. K jídlu podáváme zeleninový salát z míchané zeleniny s oblíbenou zálivkou.

Zdroj: Kuřecí řízky v jogurtu; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kureci-rizky-v-jogurtu [On-line 09.03.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.