Ingredience
- prsní kuřecí řízky 8 kusů
- strouhanka na obalení 1 dávka
- olej na smažení 1 dávka
na marinádu:
- velký hustý bílý jogurt 1 balení
- celá vejce 2 kusy
- česnek 8 stroužků
- grilovací koření 1 dávka
- bazalka, oregano, sůl a pepř (dle chuti) 1 dávka
- maďarská pálivá papriková pasta 1 balení
na brambory:
- brambor 1 kg
- cibule 1 kus
- máslo dle potřeby 1 dávka
- sůl 1 špetka
Kuřecí řízky naklepeme, osolíme a opepříme a namáčíme do jogurtové marinády. Tu připravíme smícháním jogurtu, vajec, česneku, trošky soli a pepře, grilovacího koření, bazalky, oregana a trochu maďarské pálivé pasty. Pak maso přendáme do uzavíratelné nádoby a uložíme v lednici nejlépe do druhého dne. Před podáváním řízky vyndáme z marinády, obalíme ve strouhance a opatrně usmažíme. Brambory uvaříme v osolené vodě doměkka, nakrájenou cibulku osmažíme na omastku. S kusem másla rozšťoucháme a dochutíme, můžeme dozdobit petrželkou nebo pažitkou. K jídlu podáváme zeleninový salát z míchané zeleniny s oblíbenou zálivkou.
Zdroj: Kuřecí řízky v jogurtu; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kureci-rizky-v-jogurtu [On-line 09.03.2013]
Poslední tip, trik či komentář