- kuřecí prsní řízky
- hermelín
- šunka
- steakové koření
- česnek
- hořčice
- smetana
- brambory
- cibule
- petržel
Pikantní omáčka:
- majonéza
- kyselá okurka
- bílý pepř
- feferonka
- bílé víno
- hořčice
zeleninový salát:
- ledový salát
- ředkvičky
- rajčata
- salátová okurka
Maso naklepeme, okořeníme, přidáme lisovaný česnek, plátek šunky, plátky hermelínu, zabalíme, vložíme do pekáčku, pokapeme smetanou, pečeme v troubě cca 40 min. Na přípravu staročeských brambor použijeme 1 kg brambor, důkladně je opereme a nakrájíme i se slupkou. Na plech si připravíme tuk, cibuli, brambory a dáme péci do trouby. Poté osolíme a posypeme petrželkou. Na pikantní omáčku použijeme majonézu, kyselou okurku, bílý pepř, feferonku, bílé víno a hořčici a vše smícháme. Zeleninový salát vytvoříme z ledového salátu, ředkviček, rajčat, salátové okurky. Vše smícháme a zalijeme sladkokyselou zálivkou.
Poslední tip, trik či komentář