Ingredience:
- 5 kuřecích řízků s kůží,
- 100g slaniny,
- 100g sušených švestek,
- olej,
- sůl,
- pepř
Šťouchané brambory:
- 1 kg brambor,
- 1 hlava česneku,
- 250ml 30% smetany,
- 50g másla,
- 7 cibulí,
- 1 jarní cibulka
- petrželová nať
1. Kuřecí rolky:Do alobalu zarolujeme okořeněné kuřecí steaky naplněné slaninou a sušenými švestkami. Takto připravené rolky necháme upéct téměř ponořené ve vodě v zapékací nádobě na 200°C asi půl hodiny. Poté alobal sundáme a ještě cca 15 minut dopečeme dozlatova při snížené teplotě. Nebo (jako Jana) před podáváním vybalíme z alobalu a závitky orestujeme ze všech stran na pánvi a doděláme šťávu.
2. Šťouchané brambory:Brambory, uvařené s česnekem v osolené vodě, šťoucháme s opečenou cibulí, smetanou, máslem a dochutíme solí, nasekanou jarní cibulkou a petrželovou natí.
Zdroj: Kuřecí rolky; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kureci-rolky [On-line 12.09.2014]
Poslední tip, trik či komentář