reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Kuřecí ruličky

Ingredience

  • kuřecí prsa 750 g
  • niva 200 g
  • hermelín 200 g
  • parenice 200 g
  • ementál (45%) 200 g
  • smetana ke šlehání 2 kusy
  • anglická slanina (plátky) 300 g
  • koření na pečené kuře 1 dávka
  • bylinky 1 dávka

příloha:

  • malé rané brambory 1 kg
  • česnek 5 stroužků
  • máslo 50 g
  • sůl 1 špetka

1. Opláchnutá kuřecí prsa nakrájíme na delší plátky, maso okořeníme, a pokud nepoužíváme osolené koření, také osolíme.

2. Sýry nakrájíme na stejné proužky. Vezmeme plát anglické slaniny a pečlivě do ní zabalíme čtyři sýrové špalíčky. Připravíme kuřecí plátek a ruličku (sýr ve slanině) do něj opět zabalíme. Prošpikujeme z obou stran, klidně i uprostřed. Předehřejeme troubu na 180 až 190 stupňů.

3. Všechny připravené ruličky vložíme do zapékacího pekáčku a zalijeme smetanami. Přikryjeme víkem a dáme zapéct asi na 45 minut.

4. Brambory řádně omyjeme (rané nemusíme loupat) a menší rozpůlíme. Větší pokrájíme na kolečka, vložíme na vymazaný pekáč, překryjeme alobalem a vložíme do trouby k ruličkám.

5. Česnek oloupeme a najemno nastrouháme, máslo rozpustíme. Po patnácti minutách zkontrolujeme měkkost brambor. Ke konci pečení je potřeme máslem, posypeme česnekem a dozlatova zapečeme. Hlavní chod podáváme s brambory a nakrájenou čerstvou (okurka, rajče) nebo orestovanou zeleninou (hrášek, kukuřice, fazolky, mrkev apod.).

Zdroj: Kuřecí ruličky; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kureci-rulicky [On-line 25.10.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.