Pro 4 osoby si připravíme:
- 2 grapefruity
- 2 pomeranče
- 2 avokáda
- 2 lžíce citrónové šťávy
- 1 hlávkový salát
- 400 g opečených kuřecích prsou
- 1 červenou cibuli
- Na dresink:
- 2 žloutky
- 1 lžíci francouzské hořčice
- 2 lžičky citronové šťávy
- 6 lžic oleje
- sůl, pepř
- kůru z dobře omytého pomeranče nakrájenou na nudličky
Na dresink dáme do misky žloutky, hořčici a citrónovou šťávu a vše ušleháme dohladka. Za stálého šlehání přidáváme po kapkách olej. Osolíme, opepříme a nakonec přidáme na nudličky nakrájenou pomerančovou kůru. Připravený dresink dáme vychladit.
Grapefruity a pomeranče oloupeme a rozdělíme na měsíčky. Avokádo také oloupeme a rozkrájíme na dílky, které potřeme citrónovou šťávou, aby nezhnědly.
Na talíře rozdělíme listy hlávkového salátu, na ně rozdělíme kousky grapefruitu, pomeranče a avokáda. Přidáme na proužky nakrájené kuřecí maso a dozdobíme červenou cibulí nakrájenou na kolečka. Podáváme s dresinkem a celozrnným pečivem.
Doba přípravy asi 30 minut
1 porce asi 1625 kJ/390kcal.
Poslední tip, trik či komentář