Potřebujeme:
- 4 plátky tmavého toastového chleba
- 2 rozklepané kuřecí řízky
- 2 plátky anglické slaniny
- 2 vejce
- 1 menší hrst polníčku
- 1 menší hrst rukoly
- salátovou okurku
- mletý černý pepř
- 1 lžičku másla
- sůl
- olej
Na omáčku:
- 1 lžíci majonézy
- 1 lžíci rajského protlaku
- 1 malou cibulku
- 1 lžičku kaparů
- špetku mletého pepře
- sůl
Dáme orestovat plátky slaniny, na každý plátek rozklepneme vejce a po krátkém zapečení porušíme žloutek, aby se mírně roztekl a necháme vejce srazit. Rozklepané kuřecí řízky nařízneme po krajích a zprudka je opečeme na pánvi. Plátky chleba lehce potřeme máslem, opečeme na pánvi, posypeme rukolou a polníčkem, potom položíme opečený řízeček, na něj rozetřeme turínskou omáčku, zase pár lístků rukoly a polníčku, pak slaninu s vejcem, plátek okurky, zase zelené lístky, trochu turínské omáčky a přiklopíme druhým plátkem opečeného chleba. Zabalíme do potravinářské fólie a přibalíme nezbytný papírový ubrousek.
Omáčka:
Drobně nasekanou cibulku spaříme horkou vodou, vmícháme do směsi majonézy a rajského protlaku, osolíme, opepříme a přidáme nasekané kapary.
Zdroj: Kuřecí sendvič s vejcem a turínskou omáčkou; TV Nova U Haliny v kuchyni http://halina.nova.cz/clanek/recepty/kureci-sendvic-s-vejcem-a-turinskou-omackou.html [On-line 20.06.2015]
Poslední tip, trik či komentář