1 porce:
- 40-50 g dlouhozrnné rýže
- 2 lžičky oleje
- 1 malá cibule
- 80-100 g masa z kuřecích prsou
- 1/2 lžičky bylinkového pepře
- 1 rajče
- 1 zelená paprika
- 1/4 sklenice zeleninového bujónu
- případně bylinky na ozdobení
Rýži dáme vařit. Mezitím podusíme na oleji cibuli nakrájenou na kolečka. Dále k rýži přidáme proužky kuřecího masa a smažíme.
Posypeme pepřem, důkladně promícháme. Rajče můžeme zalít vroucí vodou a oloupat, papriku zase propéct v troubě (nebo nad hořákem), nechat vychladnout a stáhnout slupku. Připravenou zeleninu nakrájíme na drobné kostičky a přidáme ke směsi. Dusíme několik minut, dále přilijeme zeleninový bujón, promícháme a povaříme. Teplé maso rozložíme na rýži. Jídlo posypeme jemně nasekanými bylinkami podle chuti.
http://leansystemssociety.org/pa-natet-balklanning/
http://araihelmet.fr/229/vackra-balklanning/
http://www.latimerlee.com/valj-modell-vackra-balklanning
http://all4wordpress.com/balklanningar-har/
http://www.agt.cat/el-clown-gironi-pere-hosta-inaugura-la-nova-temporada-de-nits-del-coro/
Poslední tip, trik či komentář