- kuřecích prsa 1 kg
- žampiony 150 g
- bazalka 1 hrst
- dijonská hořčice 1 lžíce
- sůl a pepř 1 špetka
Bramborové kuličky
- slanina 150 g
- cibule 1 kus
- brambory 1 kg
Kuřecí maso nakrájíme na širší pruhy, přidáme sůl a pepř, naplníme bazalkou a zatočíme do tvaru šneku. Zpevníme párátkem, zatáhneme na pánvi na omastku a pak pečeme cca hodinu a půl v troubě. Do výpeku přidáme trochu hořčice plnotučné nebo pikantní – dle chuti.
Základem bramborových kuliček jsou šťouchané brambory, které uvaříme ve vodě a rozštoucháme. Slaninu nakrájenou na kostičky opečeme na pánvi, přidáme nakrájenou cibuli na jemno, sůl, pepř, vše promícháme a hmotu tvarujeme do kuliček.
Zdroj: Kuřecí šnek, restované žampiony s bazalkou, bramborové kuličky; Prostřeno TV Prima hhttp://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kureci-snek [On-line 23.4.2012]
Poslední tip, trik či komentář