- 500 g kuřecích prsou
- 250 g anglické slaniny (může být i selský špek)
- 2 střední cibule
- 1 lžička soli
- 0,5 lžičky pepře
Omáčka
- 30 g másla
- 1 jemně nasekaná cibule
- 1 stroužek česneku
- 40 g nakládaného zeleného pepře
- 125 ml hovězího vývaru (stačí z kostky)
- 300 ml smetany ke šlehání
Kuřecí prsa nakrájíme na větší kousky, osolíme, opepříme a zabalíme do plátků slaniny. Napichujeme na jehly střídavě s měsíčky cibule. Špízy usmažíme.
Máslo na omáčku rozpustíme na pánvi, kam vsypeme jemně nasekanou malou cibuli. Smažíme za stálého míchání pět minut doměkka. Přidáme rozmačkaný česnek a slitý nakládaný zelený pepř. Minutku mícháme. Vlijeme hovězí vývar, smetanu a zamícháme. Jakmile se začne omáčka vařit, snížíme teplotu a necháme deset minut bublat, aby se objem zmenšil asi o třetinu. Dosolíme. Podáváme s různě upravenými bramborami nebo s rýží.
Zdroj: Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kureci-spiz-s-peprovou-omackou [On-line 19.10.2011]
Poslední tip, trik či komentář