reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Kuřecí šťáva

na 600 ml

  • 1,5 l tmavého kuřecího vývaru
  • 500 ml vody
  • 300 ml bílého vína
  • 3 lžíce oleje
  • 1 kg kuřecích křidélek nebo skeletů nasekaných na jemné kousky
  • 2 nadrobno nakrájené cibule
  • 100 g nasekaných žampiónů
  • 3 rajčata nakrájená na čtvrtky
  • 1 stroužek česneku nasekaný
  • 1 lžička rajčatového protlaku
  • 1 snítka čerstvého tymiánu
  • 1 bobkový list
  • 1 lžíce škrobové moučky smíchané s trochou vody

Ve velkém hrnci rozpálíme olej, přidáme kuřecí maso a 20 minut restujeme do sytě zlatavé barvy

Pak přidáme zeleninu, česnek a vše restujeme cca 10 min, dokud zelenina nezkaramelizuje.

Dále přidáme rajčata, bobkový list, tymián a rajčatový protlak, pokusíme asi 8 minut.

Přidáme vodu a bílé víno, přivedeme k varu a pomocí vařečky ode dna seškrabujeme připečenou šťávu. Ta dává spolu s masem omáčce tmavou barvu. Nezakryté vaříme dalších 20 až 30 minut, dokud se objem nezredukuje na jednu třetinu.

Nastal pravý čas na přidání vývaru, přivedeme k varu a vaříme dalších 20 minut, dokud se základ nezredukuje na polovinu.

V průběhu vaření odebíráme nečistoty z povrchu omáčky.

Do základu omáčky vmícháme škrob s vodou, povaříme 3 minuty a následně přecedíme přes jemné síto.

 

Zdroj: Vařte jako šéf, Zdeněk Pohlreich, iprima.cz, vartejakosef.cz [6.6.2013]

Nelze komentovat.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.