Suroviny
- brambory 2,5 kg
- sůl
- smetana 30 % 300 ml
- máslo 100 g
- pepř
- vanilkový lusk 1,5 ks
- kuřecí prsa 1,5 kg
- tymián
- zelený chřest 1 kg
- pancetta 500 g
Steaky omyjeme, osolíme a opepříme, těsně před podáváním pak zprudka opečeme. Bramborovou kaši připravíme rozšleháním uvařených brambor s máslem a smetanou, ve které jsme povařili kvůli vůni tymián. Do hotové kaše přidáváme čerstvou vanilku z lusku.
Zelený chřest vaříme cca tři minuty, aby neztratil barvu, uřízneme dřevnaté konce a podáváme naservírované na steaku a kaši, zabalený v plátcích pancetty. Ozdobíme snítkou tymiánu.
Zdroj: Kuřecí steak s bramborovo-vanilkovou kaší zdobený chřestem v pancettě; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kureci-steak-s-bramborovo-vanilkovou-kasi-zdobeny-chrestem-v-pancette [On-line 11.02.2015]
Poslední tip, trik či komentář