Potřebujeme:
- 1 kuřecí stehno,
- 2 lžíce olivového oleje,
- 100 g nádivky: bílé pečivo, žloutek, sníh z bílku, předvařené nakrájené kaštany a uzený bok, sůl, mléko dle potřeby
Na kaštanové pyré:
- 300 g vařených kaštanů,
- 2 lžíce másla,
- 2 lžíce nakrájené šalotky,
- silný vývar nebo demi glas,
- 100 ml smetany
Na dokončení:
- 50 g cukrových lusků, máslo
Kuřecí stehno vykostíme. Naplníme ho připravenou nádivkou a uzavřeme. Vložíme do trouby a upečeme doměkka a dozlatova.
Mezitím připravíme kaštanové pyré – do pánve dáme máslo, šalotku a necháme zpěnit. Přidáme kaštany, vývar, smetanu a přivedeme k varu. Kaštany i s tekutinou dáme do mixeru a rozmixujeme. Pečené stehno servírujeme s kaštanovým pyré a cukrovými lusky dušenými v másle.
Zdroj: Kuřecí stehno s kaštanovou nádivkou; TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/kureci-stehno-s-kastanovou-nadivkou-15-12-2014.html [On-line 19.12.2014]
Poslední tip, trik či komentář