Potřebujeme:
- 400 g kuřecího masa,
200 g sekaných rajčat z konzervy,
2 lžíce olivového oleje,
1 stroužek česneku,
1 malou cibuli,
1 lžičku strouhaného zázvoru,
¼ lžičky mletého koriandru,
¼ lžičky mletého kmínu,
špetku mleté skořice,
sůl, pepř
1 lžíci agávového sirupu,
Na kuskus:
- celozrnný kuskus,
- sušená rajčata bez nálevu,
- zeleninový vývar (horký do kastrůlku),
- limetkovou šťávu,
- čerstvý koriandr,
- sůl, pepř
Olej rozehřejme ve větší pánvi a orestujeme na něm česnek a cibuli pokrájenou nadrobno. Zalijeme rajčaty z konzervy, ochutíme solí, pepřem a sirupem a necháme chvíli vařit. Kuřecí maso nakrájíme na kousky a přidáme je do pánve. Promícháme je s omáčkou, přiklopíme pokličkou a necháme asi 30 minut dusit.
Na přílohu překrájíme sušená rajčata a smícháme je s kuskusem. Přelijeme horkým vývarem, přiklopíme a necháme bobtnat. Jakmile je kuskus hotov přidáme k němu nasekaný koriandr, dochutíme solí, pepřem a trochou limetkové šťávy.
Zdroj: TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/kureci-tajin-1-11-2010.html
Poslední tip, trik či komentář