Ingredience
- 500 g kuřecích prsou
- 400 ml smetany
- 50 g másla
- Sůl
- Kajenský pepř
- 50 ml koňaku
- 150 g sušených meruněk
- 150 g pistácií
- 200 g uzených krůtích prsou
Maso z kuřecích prsou si nakrájíme na kousky a pak rozmixujeme. Přidáme smetanu, máslo, sůl, kajenský pepř a koňak a umixujeme. Přisypeme pistácie a nakrájené sušené meruňky a vše promícháme.
Formu si vyložíme potravinářskou fólií a na dno naskládáme plátky krůtí šunky. Do takto připravené formy uhladíme masovou směs. Vše zabalíme do fólie a ve vodní lázni pečeme 45 minut.
Pokud budeme terinku hned servírovat, necháme ji vychladit v pokojové teplotě. Budeme-li ji chtít uskladnit, počkáme, až trochu vychladne, a dáme ji do lednice. V té může být 2 dny.
Jako přílohu doporučujeme fíkové čatní.
Zdroj: Kuřecí terina s pistáciemi a meruňkami; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/2588-kureci-terina-s-pistaciemi-a-merunkami/ [On-line 30.04.2014]
Poslední tip, trik či komentář