- kuřecí prsa 5 kusů
- slanina 10 plátků
- koření na kuře 1 dávka
- velká povidla 1 sklenice
- celozrnné bagetky k podávání 10 kusů
Očištěná kuřecí prsa naložíme do koření a zakápneme olivovým olejem, necháme odležet, poté zabalíme do slaniny a opečeme.
Na přípravu omáčky dáme do kastrůlku povidla, přidáme trošku vody a rozmícháme, přidáme koření a za občasného míchání povaříme. Po provaření scedíme přes sítko a podáváme k masu, které jíme s pečivem.
Zdroj: Kuřecí ve slaninovém župánku se švestkovou omáčkou; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kureci-ve-slaninovem-zupanku [On-line 29.5.2012]
Poslední tip, trik či komentář