2 porce
Ingredience
- 1 kuře
- 2 mrkve
- 1 kořenová petržel
- ¼ celeru
- 1 řapík celeru
- 1 malá cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 stonky petrželky
- Celý pepř
- Bobkový list
- Nové koření
- Hrubá sůl
Z kuřete odkrojíme stehna a křidélka ve velkém kloubu. Ovšem křidélka i s prsy. Křidélkům odkrojíme špičky a rozdělíme je v kloubu. Doporučujeme podívat se na video, kde je porcování ukázané. Skelet, odřezky a špičky křídel vložíme do hrnce.
Oškrábeme mrkev, petržel a celer. Česnek oloupeme. Cibuli očistíme, ale necháme slupku, aby dodala vývaru barvu. Všechnu zeleninu dáme do hrnce. Přidáme pepř a zalijeme vodou. Vývar nejprve přivedeme k varu, pak oheň ztlumíme a za mírného probublávání vaříme.
Krupicové noky
Ingredience
- 3 lžíce krupicové mouky
- 1 vejce
- Sůl
Jen promícháme krupici s vejcem a špetkou soli. Necháme nabobtnat a vytvoříme nočky, které uvaříme v horké vodě.
Zdroj: Kuřecí vývar; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/1646-kureci-vyvar/ [On-line 19.01.2014]
Poslední tip, trik či komentář