reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Kuřecí vývar

2 porce

Ingredience

  • 1 kuře
  • 2 mrkve
  • 1 kořenová petržel
  • ¼ celeru
  • 1 řapík celeru
  • 1 malá cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 stonky petrželky
  • Celý pepř
  • Bobkový list
  • Nové koření
  • Hrubá sůl

Z kuřete odkrojíme stehna a křidélka ve velkém kloubu. Ovšem křidélka i s prsy. Křidélkům odkrojíme špičky a rozdělíme je v kloubu. Doporučujeme podívat se na video, kde je porcování ukázané. Skelet, odřezky a špičky křídel vložíme do hrnce.

Oškrábeme mrkev, petržel a celer. Česnek oloupeme. Cibuli očistíme, ale necháme slupku, aby dodala vývaru barvu. Všechnu zeleninu dáme do hrnce. Přidáme pepř a zalijeme vodou. Vývar nejprve přivedeme k varu, pak oheň ztlumíme a za mírného probublávání vaříme.

Krupicové noky
Ingredience

  • 3 lžíce krupicové mouky
  • 1 vejce
  • Sůl

Jen promícháme krupici s vejcem a špetkou soli. Necháme nabobtnat a vytvoříme nočky, které uvaříme v horké vodě.

Zdroj: Kuřecí vývar; ČT -Vše o vaření http://www.ceskatelevize.cz/porady/10567271931-vse-o-vareni/6711-recepty/1646-kureci-vyvar/ [On-line 19.01.2014]

Nelze komentovat.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.