- 5 prsních kuřecích řízečků
- 5 stehenních kuřecích řízečků
- 5 řízečků z vepřové kýty
- sůl, pepř, granulovaný česnek
- majoránka, kmín
- 1 kg brambor
- 3 vejce
- ½ paličky česneku
- 1 menší cibule,
- 2 hrnky hladké mouky
- olej na smažení.
Salát se sýrovou zálivkou:
- 1 balení žervé
- 1 bílý jogurt
- ½ šlehačky
- 1dcl mléka
- sůl, pepř, provensálské koření
- 1 stroužek česneku
- lžička oleje
- 2 – 3 polévkové lžíce majonézy
- 5 rajčat
- ½ cibule
- 1 salátová okurka
- 1 žlutá a 1 červená paprika
Brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Cibuli nakrájíme na drobné kostičky, česnek prolisujeme, přidáme sůl, pepř, v dlani promnutou majoránku, kmín, vejce a smícháme v těsto, které dle potřeby zahustíme hladkou moukou.
Všechny řízečky naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme granulovaným česnekem, těsně před smažením obalujeme v bramborovém těstě a smažíme pod pokličkou z obou stran do zlatova na středním ohni.
Zeleninu na salát nakrájíme a smícháme. Žervé ušleháme s jogurtem, šlehačkou, olejem, majonézou a dle chuti a potřeby zředíme mlékem. Ochutíme solí, pepřem, provensálským kořením a prolisovaným česnekem. Smícháme se zeleninou a necháme odpočinout.
Zdroj: Prostřeno iprima TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kus-zvireciho-paratku-v-bramborovem-kabatku
Poslední tip, trik či komentář