reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Kůzlečí plíčky na smetaně

8–10 porcí

  • kůzlečí plíčky, jazyk, srdce, játra
  • vývar z kostí a ořezu
  • 1 mrkev
  • ¼ celeru
  • 2 petržele
  • 1 cibule
  • 1 hlavička česneku
  • snítka petrželky
  • 5 kuliček nového koření
  • 10 kuliček pepře
  • 4 bobkové listy
  • 200 g přepuštěného másla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • sůl
  • 1 lžíce cukru
  • střik octa
  • střik bílého vína
  • mletý pepř
  • muškátový oříšek
  • 200 ml 33% smetany

na podávání

  • 20 g másla
  • 100 g šunky od kosti nebo slaniny
  • 2 kyselé okurky
  • 1 lžíce čerstvé petrželky

Umyté a očištěné droby vložíme (kromě jater) do vroucího vývaru z kůzlečích kostí a ořezu, přidáme očištěnou zeleninu, koření, přivedeme k varu, vaříme asi 2 hodiny doměkka, potom přidáme játra a vaříme ještě cca půl hodiny.

Droby z vývaru vyjmeme a nakrájíme na tenké nudličky. Jazyk nezapomeneme po uvaření oloupat.

Na přepuštěném másle osmahneme mouku, za stálého míchání zalijeme vývarem, přivedeme k varu, vložíme nakrájené droby, dochutíme solí, cukrem, octem, bílým vínem, mletým pepřem, nastrouhaným muškátovým oříškem, 15 minut povaříme a na závěr zjemníme smetanou.

Podáváme s bylinkovým houskovým knedlíkem a na másle osmahnutou, na nudličky nakrájenou šunkou nebo slaninou a okurkami, posypeme sekanou petrželkou.

Zdroj: Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/program/10213315170-29.03.2010-17:30-1-kluci-v-akci.html?deid=1137&recept=759

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.