reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

KŮZLEČÍ ROLÁDA S VELIKONOČNÍ NÁDIVKOU

Suroviny:

  • 2 kůzlečí kýty
  • mleté kůzlečí maso
  • slanina
  • 2 krajíce toastového chleba
  • cca 0, 5 dcl smetany
  • 1 dcl vody
  • 2 vejce
  • 1 mrkev
  • řapíkatý celer
  • 1/2 cibule
  • 1 kyselá okurka
  • jíška
  • petržel
  • oregano
  • bazalka
  • sůl
  • pepř

Na nádivku:

  • zbytek náplně do kůzlečí pečeně
  • 2 vejce
  • smetana
  • sůl

Kůzlečí kýtu vykostíme. Mleté maso dáme do misky, přidáme vejce, osolíme a opepříme. Přisypeme nakrájenou kyselou okurku, slaninu, toastový chleba bez kůrek a zalijeme kapkou smetany. Na závěr přimícháme nahrubo nakrájené byliny. Kýtu rozřízneme na velkou plochu, abychom na ni mohli nandat směs, osolíme a opepříme. Pak na maso nandáme náplň, smotáme a přichytíme pevně provázkem. Na pekáč dáme nejdřív kosti, na ně pak položíme roládu, aby při pečení hezky dýchala a nepřipékala se. Znovu osolíme a opepříme.

Do pekáče přidáme máslo a nakrájenou zeleninu. Dáme péct na 180 stupňů.

Mezitím si připravíme nádivku: žloutky oddělíme od bílků a vyšleháme sníh. Ke zbylé směsi masa přidáme žloutky, kapku smetany a vmícháme sníh z bílků. Pekáč vytřeme máslem, vysypeme strouhankou a nalijeme směs. Pečeme při 175 stupních 20 – 30 minut.

Upečenou roládu vyndáme stranou a výpek orestujeme na pánvi. Přidáme trochu jíšky a podlijeme vodou.

Roládu i nádivku nakrájíme na plátky, nandáme na talíř a polijeme přeceděnou šťávou.

Zdroj: KŮZLEČÍ ROLÁDA S VELIKONOČNÍ NÁDIVKOU; Teď vaří  šéf! II – TV Prima http://www.iprima.cz/tedvarisef/velikonocni-recepty-podle-sefa-vyzkousejte-je-take [On-line 08.04.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.