Suroviny:
- krevety
- salát
- mrkev
- fenykl
- řapíkatý celer
- šalotka
- jarní cibulka
- 1 stroužek česneku
na omáčky:
- 3 vejce
- 1 lžíce hořčice
- Brandy
- citronová šťáva
- limetová šťáva
- 3 stroužky česneku
- šafrán
- olivový olej
- horká voda
- sůl
- pepř
Na gril vložte hrnec, zavařte vodu a hodně osolte. Nakrájejte mrkev, celer, šalotku, jarní cibulku, česnek, fenykl a vložte do hrnce. Pak přidejte očištěné krevety a nechte povařit. Uvařené krevety a zeleninu vyndejte pomocí cedníku, vložte do mísy s ledem a zalijte studenou vodou, abyste zastavili var.
Teď si připravte omáčky: v misce smíchejte tři žloutky, lžíci hořčice, citronovou šťávu, sůl a pepř. Vyšlehejte a v případě potřeby zakápněte olivovým olejem.
Z česneku vyndejte klíček, posypte solí a utřete. Šafrán nasypte do misky, zakápněte horkou vodou a promíchejte. Polovinu majonézy smíchejte s utřeným česnekem a šafránem.
Na druhou omáčku budete potřebovat: rajčatový protlak, citronovou a limetovou šťávu a kapku brandy. To vše smíchejte s druhou polovinou majonézy.
Mísu vystelte salátem, nandejte do ní krevety se zeleninou a podávejte s oběma omáčkami.
Zdroj: KYBLÍK KREVET A DVA DRUHY OMÁČEK; Rozpal to šéfe III! – TV Prima http://www.iprima.cz/video-recepty-ze-2-dilu-iii-rady-rozpal-sefe-cely-dil-online [On-line 12.05.2016]
Poslední tip, trik či komentář