reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

KYBLÍK KREVET A DVA DRUHY OMÁČEK

Suroviny:

  • krevety
  • salát
  • mrkev
  • fenykl
  • řapíkatý celer
  • šalotka
  • jarní cibulka
  • 1 stroužek česneku

na omáčky:

  • 3 vejce
  • 1 lžíce hořčice
  • Brandy
  • citronová šťáva
  • limetová šťáva
  • 3 stroužky česneku
  • šafrán
  • olivový olej
  • horká voda
  • sůl
  • pepř

Na gril vložte hrnec, zavařte vodu a hodně osolte. Nakrájejte mrkev, celer, šalotku, jarní cibulku, česnek, fenykl a vložte do hrnce. Pak přidejte očištěné krevety a nechte povařit. Uvařené krevety a zeleninu vyndejte pomocí cedníku, vložte do mísy s ledem a zalijte studenou vodou, abyste zastavili var.

Teď si připravte omáčky: v misce smíchejte tři žloutky, lžíci hořčice, citronovou šťávu, sůl a pepř. Vyšlehejte a v případě potřeby zakápněte olivovým olejem.

Z česneku vyndejte klíček, posypte solí a utřete. Šafrán nasypte do misky, zakápněte horkou vodou a promíchejte. Polovinu majonézy smíchejte s utřeným česnekem a šafránem.

Na druhou omáčku budete potřebovat: rajčatový protlak, citronovou a limetovou šťávu a kapku brandy. To vše smíchejte s druhou polovinou majonézy.

Mísu vystelte salátem, nandejte do ní krevety se zeleninou a podávejte s oběma omáčkami.

Zdroj: KYBLÍK KREVET A DVA DRUHY OMÁČEK; Rozpal to šéfe III! – TV Prima http://www.iprima.cz/video-recepty-ze-2-dilu-iii-rady-rozpal-sefe-cely-dil-online [On-line 12.05.2016]

loading...

Vložit komentář

 

 

 

Můžete využít tyto HTML tagy

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>


9 × = sedmdesát dva


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.